Ontworpen met oog voor hygiëne en comfort

De ADSO Ears, FaceSuit® en HeadStrip werden ontworpen met de grootste aandacht voor het verhogen van het draagcomfort van een mondmasker.

De inspiratie voor het ontwerp van deze nieuwe producten werd gevonden in de vele klachten en hinder die zorgverleners ondervinden door het intensief dragen van een mondmasker.

Het verhogen van het draagcomfort was een absolute prioriteit bij het ontwerp en de verdere verfijning van de producten. Daarom werden de Ears, FaceSuit® en HeadStrip uitgebreid getest door o.a. zorgverleners, pendelaars, studenten. Op basis van hun input en opmerkingen werd elk product tot in de details aangepast tot de perfectie.

Het resultaat zijn drie producten die het draagcomfort van mondmaskers gevoelig verhogen.

“De beelden van zorgverleners met afdrukken van mondmaskers op hun gezicht, de verhalen van pijnlijke oren, aangedampte brillen, ... hebben ons er toe aangezet een product te ontwerpen en te produceren dat komaf maakt met al deze ongemakken en problemen. Onze zorgverleners moeten hun job immers in de beste omstandigheden kunnen uitvoeren.

Met de ontwikkeling van de ADSO Ears, FaceSuit® en HeadStrip hopen we daartoe een bijdrage te kunnen leveren.”

Hygiëne centraal

Naast aandacht voor het verhogen van het draagcomfort werd in de ontwikkeling van de ADSO Ears, FaceSuit® en HeadStrip eveneens bijzondere aandacht besteed aan het materiaal.

Voor de ontwikkeling werkte ADSO nauw samen met een laboratorium om een uniek en hoogwaardig materiaal samen te stellen dat zowel op vlak van comfort als hygiëne de hoogste normen behaalt.

Het resultaat is een hoogwaardig, elastisch en chemisch resistent materiaal dat aan de hoogste hygiëne standaarden voldoet. Het materiaal voldoet tevens aan alle comfortvereisten en zorgt niet voor irritatie. Daardoor is het ook perfect geschikt voor langdurig gebruik.